10'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Κόβουμε χοντρές φέτες τα κρεμμύδια. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι, αλάτι και μισό ποτήρι νερό.
- Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά, προσθέτουμε το κόκκινο γλυκό πιπέρι και τα τσαμπιά μαζί με λίγο βραστό νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν οι ρώγες της αγουρίδας και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
- Πριν σερβίρουμε, αφαιρούμε τα τσαμπιά. Οι ρώγες θα έχουν σκορπιστεί μέσα στην κατσαρόλα, ανάμεσα στα κρεμμύδια.
- Ιδανικό συνοδευτικό είναι οι ολόκληρες ψητές πατάτες. Μπορούμε, όμως, να βάλουμε αυτό το φαγάκι πάνω σε πιλάφι ή σε μακαρόνια ως σάλτσα.
Μυστικά
*Αν δεν έχετε αμπέλι, μπορείτε να τις κόψετε από κληματαριά ή να τις παραγγείλετε σε κάποιον καλό παραγωγό στη λαϊκή.