ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑνάμεικτα λαχανικά τουρσί από τη ΜακεδονίαΑνάμεικτα λαχανικά τουρσί από τη Μακεδονία
20' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Βάρος: 300 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου πίκλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, τους σπόρους κόλιανδρου, το εστραγκόν και το αλάτι μέχρι να πάρουν βράση.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το υγρό.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμυδάκια να κρυώσουν, μαζί με το ζουμί, μέσα στην κατσαρόλα.
  4. Τα μεταφέρουμε σε γυάλινο αποστειρωμένο βάζο και συμπληρώνουμε με το υγρό, το οποίο θα πρέπει να τα σκεπάζει εντελώς — τα πιέζουμε ελαφρώς αν χρειάζεται.
  5. Τα διατηρούμε για 2-4 εβδομάδες μέσα στο ψυγείο. Μπορούν βέβαια να καταναλωθούν και σε 2 ώρες αφότου κρυώσουν!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 224.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT