20'
προετοιμασία
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20'
Υλικά
Βάρος: 300 γρ.Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου πίκλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, τους σπόρους κόλιανδρου, το εστραγκόν και το αλάτι μέχρι να πάρουν βράση.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το υγρό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμυδάκια να κρυώσουν, μαζί με το ζουμί, μέσα στην κατσαρόλα.
- Τα μεταφέρουμε σε γυάλινο αποστειρωμένο βάζο και συμπληρώνουμε με το υγρό, το οποίο θα πρέπει να τα σκεπάζει εντελώς — τα πιέζουμε ελαφρώς αν χρειάζεται.
- Τα διατηρούμε για 2-4 εβδομάδες μέσα στο ψυγείο. Μπορούν βέβαια να καταναλωθούν και σε 2 ώρες αφότου κρυώσουν!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 224.