20'
προετοιμασία
20' παρασκευή
Σύνολο: 40'
Υλικά
Τεμάχια: 4-5 μπολάκιαΔιαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη νηστίσιμη κρέμα πορτοκάλι παίρνουμε από τον χυμό πορτοκαλιού 1 φλιτζάνι και το αφήνουμε κατά μέρος.
- Ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό σε μία κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε στη φωτιά.
- Στο μεταξύ, ρίχνουμε στο φλιτζάνι που κρατήσαμε στην άκρη τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθούν τα υλικά.
- Μόλις ζεσταθεί καλά ο χυμός που έχουμε στην κατσαρόλα, αλλά όχι να βράσει, προσθέτουμε το περιεχόμενο του φλιτζανιού, ανακατεύοντας συνεχώς με μία κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα στα μπολάκια.
- Πασπαλίζουμε τις μισές κρέμες με ξύσμα πορτοκαλιού και τις άλλες μισές με κανέλα.
- Τρώγονται και ζεστές και κρύες από το ψυγείο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 6.