35' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για την κρέμα με λικέρ μαστίχας, μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  3. Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και, μόλις πάρει βράση το σιρόπι, το αδειάζουμε στον κάδο με τους κρόκους, με αργή συνεχόμενη ροή, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σιγά σιγά προσθέτουμε το λικέρ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει πάρα πολύ καλά και να κρυώσει.
  4. Στύβουμε με τα χέρια μας τις ζελατίνες και τις διαλύουμε με 3 κουτ. σούπας ζεστό νερό. Tις προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  5. Τέλος, προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
  6. Αδειάζουμε την κρέμα σε μεγάλο γυάλινο μπολ, το σκεπάζουμε και το βάζουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.
  7. Για το σερβίρισμα, σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα φρούτα που επιλέξαμε και πασπαλίζουμε με ελάχιστη άχνη.

Μυστικά

*Φύλλα ζελατίνης (στην αγορά θα βρούμε φύλλα με διαφορετικό βάρος, γι’ αυτό καλύτερα να τα ζυγίσουμε και, αν χρειαστεί, να κόψουμε ένα με ψαλίδι σε μικρότερα κομμάτια για να συμπληρώσουμε ακριβώς 8 γρ.) *Τα 8 ασπράδια που θα περισσέψουν (μια και η συνταγή απαιτεί μόνο κρόκους) μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα ή στην κατάψυξη για 3 μήνες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Λικέρ

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT