15'
προετοιμασία
30'
αναμονή
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 8Για την κρέμα
Διαδικασία
Κρέμα
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι – είναι ένα στάδιο πριν σφίξει εντελώς και γίνει σαντιγί).
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το μασκαρπόνε με την άχνη με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το ροδόνερο και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μια ωραία, αφράτη και σφιχτή κρέμα.
Συναρμολόγηση
- Ανακατεύουμε τη γρεναδίνη με το ζεστό νερό σε φαρδύ μπολ και μουσκεύουμε εκεί τα μπισκότα σαβαγιάρ, τα οποία τακτοποιούμε κυκλικά στα τοιχώματα ενός γυάλινου μπολ.
- Αδειάζουμε την κρέμα στο μπολ, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο για να κρυώσει καλά. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα ρόδια.
Μυστικά
*Μασκαρπόνε (ιταλικό πλούσιο, κρεμώδες τυρί που θα βρούμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε συσκευασίες των 250 γρ.)
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.