40'
προετοιμασία
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 40'
Υλικά
Μερίδες: 5-6 μερίδεςΔιαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα αμυγδάλου και τη σουμάδα, τοποθετούμε στη φωτιά και ανακατεύουμε.
- Παράλληλα σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη.
- Όταν το μείγμα της κατσαρόλας αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε συνεχώς (χωρίς να απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά), έως ότου αρχίσει να δένει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Γεμίζουμε ατομικά μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον.
- Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 160.