ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρέμα σοκολάτας σε μπολΚρέμα σοκολάτας σε μπολ Σε ένα βαποράκι που έπλεε αργά στα στενά του Βοσπόρου, με φόντο την ανοιξιάτικη Κωνσταντινούπολη, στήσαμε ένα πασχαλινό τραπέζι με τα μέλη της κοινότητας του Μεγάλου Ρεύματος. Πολλά και πλούσια τα εδέσματα, που τα ετοίμαζαν για μέρες, και από γεύση ένα και ένα. Ανάμεσα στα επιδόρπια που σερβιρίστηκαν βρισκόταν και αυτή η πολύ νόστιμη κρεμ σοκολά.

10' προετοιμασία
25' βράσιμο
15' αναμονή
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την κρεμ σοκολά σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το ρυζάλευρο, το καλαμποκάλευρο, το κακάο και τη ζάχαρη.
  2. Βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθούν τα στερεά υλικά και να σχηματιστεί μια κρέμα πυκνόρρευστη.
  3. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε μπολ για να σταματήσει ο βρασμός.
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε έντονα μέχρι να λιώσει.
  6. Σκεπάζουμε το μπολ σφιχτά με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά – όχι περισσότερο, για να μη σφίξει πολύ η κρέμα.
  7. Τη μοιράζουμε σε 6 ποτήρια και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
  8. Αν θέλουμε, βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για 3-4 ώρες, για να σερβίρουμε την κρέμα κρύα.

Στο ποτήρι μας : Παγώστε Μοσχάτα Ρίου -Πατρών, Σάμου, Λήμνου, Μαλβάζιες αρωματικές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT