Διαδικασία
- Σοτάρετε τα κρέατα, το μπέικον, τα κρεμμύδια και τα καρότα σε ελαιόλαδο.
- Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
- Προσθέτετε λίγο νερό και σιγοβράζετε, έως ότου μαλακώσει το κρέας και εξατμιστούν όλα τα υγρά.
- Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, και την αναμιγνύετε με το κρέας και τη γραβιέρα.
- Λαδώνετε τα μισά φύλλα ένα-ένα με το ηλιέλαιο και τα τοποθετείτε σε ταψί διαμέτρου 26-28 εκατοστά, σταυρωτά.
- Ρίχνετε τη γέμιση και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα λαδώσετε με το ηλιέλαιο ένα-ένα.
- Αλείφετε την πίτα με το αυγό, πασπαλίζετε με σουσάμι (προαιρετικά) και χαράζετε σε ρόμβους.
- Ψήνετε στους 180 ºC αέρα για 40 περίπου λεπτά.