ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανιά με χοιρινό και φρέσκο δυόσμοΤηγανιά με χοιρινό και φρέσκο δυόσμο Στα 600 μ. υψόμετρο, στις πλαγιές του όρους Φανάρι, οι Απεραθίτες θεωρούνται οι ορεσίβιοι των Κυκλάδων και τους αρέσουν τα φαγιά πιο πικάντικα από ό,τι στα πεδινά και στα παραθαλάσσια μέρη. Αυτή η συνταγή που μας έφτιαξε η μαγείρισσα και ερευνήτρια της τοπικής γαστρονομίας Μαριέττα Γαλάνη, στην οποία τον τόνο δίνουν τα καυτερά πιπεράκια, είναι απτή απόδειξη.

20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την απεραθίτικη κρασοτηγανιά με τουρκάκια σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρέας με το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε (θα ακολουθήσουν οι πιπεριές-τουρκάκια και το φαγητό θα γίνει ήδη καυτερό) και ανακατεύουμε καλά.
  2. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον χοιρινό λαιμό για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να πάρει απαλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και όλες τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, το κρέας να ροδίσει καλά και τα κομμάτια να ψηθούν και στο εσωτερικό τους.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Μοιράζουμε την τηγανιά σε πιάτα, σκορπίζουμε τη ρίγανη σε κάθε μερίδα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT