10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κρασάτες μπριζόλες με πιπεριές και άλλα, αρχικά κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτά μπαστουνάκια.
- Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 - 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα καρότα.
- Μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από λίγο ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό.
- Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, την πάπρικα και τα ξερά μυρωδικά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να απορροφηθούν τα υγρά.
- Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τις μπριζόλες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σβήνουμε με το κρασί και με ένα ξύλινο κουτάλι ξύνουμε τα καμένα υπολείμματα από τις μοσχαρίσιες μπριζόλες, ώστε να αναμειχθούν με το κρασί.
- Μαγειρεύουμε για 4 - 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Κατόπιν τις μεταφέρουμε με τα υγρά τους στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να γίνει η σύβραση για 5 λεπτά και αποσύρουμε.
- Σερβίρουμε, τις κρασάτες μπριζόλες με πιπεριές και άλλα, αμέσως.
Μυστικά
Αν το τηγάνι σας δεν χωράει όλες μαζί τις μπριζόλες ταυτόχρονα, τις φτιάχνετε ανά δύο διαιρώντας και τα υπόλοιπα υλικά αναλόγως.
Το μοσχαρίσιο κρέας αναζητά τον σύντροφό του στα κόκκινα κρασιά! Μια μπριζόλα δε, ακουμπά με σιγουριά στο κλασικό μπορντολέζικο χαρμάνι Cabernet Sauvignon-Merlot, ενώ φλερτάρει απροκάλυπτα με Syrah, ισπανικό Tempranillo αλλά και αργεντίνικο Malbec.