ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουσκούς με αγγούρι, άνηθο, καπνιστό σολομό και σάλτσα γιαουρτιούΚουσκούς με αγγούρι, άνηθο, καπνιστό σολομό και σάλτσα γιαουρτιού
25' προετοιμασία
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το κουσκούς με γαύρο μαρινάτο και πιπεριά από βάζο ξεκινάμε και μουλιάζουμε 250 γρ. κουσκούς σε βραστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες, σουρώνουμε και αλατίζουμε.
  2. Ψιλοκόβουμε 2 ματσάκια φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας (μαϊντανό, δυόσμο, εστραγκόν, μυρώνια, καυκαλήθρες) και 4 φρέσκα κρεμμύδια.
  3. Kόβουμε 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο σε κύβους και κόβουμε σε μικρά κομμάτια 10 φιλέτα γαύρου μαρινάτου.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Σε 100 ml ελαιόλαδο ανακατεύουμε το ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι και το ζεσταίνουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  6. Περιχύνουμε το κουσκούς και σερβίρουμε γαρνίροντας, αν θέλουμε, με 3 - 4 ολόκληρα φιλέτα γαύρου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 118.

Άρθρα και Συνταγές με Γαύρος

Άρθρα και Συνταγές με Κους κους

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT