20'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Για την κρούστα γιαουρτιού-πάπρικας
Διαδικασία
Κρούστα
- Για να φτιάξουμε κουνουπίδι στον φούρνο με κρούστα γιαουρτιού και πάπρικας, αρχικά ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε μπολ.
- Στη συνέχεια, φυλάσσουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε.
Κουνουπίδι
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
- Διαλέγουμε ένα μέτριο ταψί που να χωράει τα μπουκετάκια και τα κοτσάνια του κουνουπιδιού σε μονή στρώση και το ντύνουμε εσωτερικά με λαδόκολλα.
- Βάζουμε στο ταψί το κουνουπίδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και 100 γρ. από το μείγμα της κρούστας και ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά.
- Απλώνουμε τα υλικά σε μονή στρώση και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να σφίξει η κρούστα και να ροδίσει απαλά.
- Ξεφουρνίζουμε, το κουνουπίδι με κρούστα γιαουρτιού και πάπρικας, και το μοιράζουμε σε πιάτα.
- Βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα κρούστας σε ένα μπολάκι και σερβίρουμε ξεχωριστά, ως σάλτσα, για όποιον επιθυμεί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.