ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουνουπίδι φουρνιστό με κιμά και κρέμα κουνουπιδιούΚουνουπίδι φουρνιστό με κιμά και κρέμα κουνουπιδιού
20' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την κρούστα γιαουρτιού-πάπρικας

Διαδικασία

Κρούστα

  1. Για να φτιάξουμε κουνουπίδι στον φούρνο με κρούστα γιαουρτιού και πάπρικας, αρχικά ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε μπολ.
  2. Στη συνέχεια, φυλάσσουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε.

Κουνουπίδι

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  2. Διαλέγουμε ένα μέτριο ταψί που να χωράει τα μπουκετάκια και τα κοτσάνια του κουνουπιδιού σε μονή στρώση και το ντύνουμε εσωτερικά με λαδόκολλα.
  3. Βάζουμε στο ταψί το κουνουπίδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και 100 γρ. από το μείγμα της κρούστας και ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά.
  4. Απλώνουμε τα υλικά σε μονή στρώση και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  5. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να σφίξει η κρούστα και να ροδίσει απαλά.
  6. Ξεφουρνίζουμε, το κουνουπίδι με κρούστα γιαουρτιού και πάπρικας, και το μοιράζουμε σε πιάτα.
  7. Βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα κρούστας σε ένα μπολάκι και σερβίρουμε ξεχωριστά, ως σάλτσα, για όποιον επιθυμεί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT