10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το κουνουπίδι με μπέικον και μουστάρδα ζεματίζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό το κουνουπίδι για 3 - 4 λεπτά.
- Το στραγγίζουμε και το στρώνουμε σε ένα μέτριο πυρέξ.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας γρήγορα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
- Προσθέτουμε το τη μισή ποσότητα τυριού, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε γρήγορα.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το κουνουπίδι ανακατεύουμε καλά, το στρώνουμε ομοιόμορφα και σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί και το μπέικον.
- Ψήνουμε στους 180° C το κουνουπίδι με μπέικον και μουστάρδα για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.