ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουνουπίδι ογκρατένΚουνουπίδι ογκρατέν
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κουνουπίδι γιαχνί με σταφίδες, σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τις σταφίδες με περίπου 40 ml νερό και τις αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν, μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
  2. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε το κουνουπίδι για περίπου 3 - 4 λεπτά, ίσα-ίσα να μαλακώσει ελαφρώς.
  3. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά να στραγγίξει καλά από τα υγρά.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα (άδεια πλέον) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρου- με το ζεματισμένο κουνουπίδι με το κρεμμύδι και τα κουκουνάρια για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  5. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τις σταφίδες (μαζί με το νερό μέσα στο οποίο μούλιασαν), αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 200 ml νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κουνουπίδι, χωρίς να λιώσει.
  7. Σκορπίζουμε το μαϊντανό, αποσύρουμε, αφήνουμε το κουνουπίδι γιαχνί με σταφίδες για περίπου 10 λεπτά να «σταθεί» και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 90.

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT