ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουνέλι κρασάτο με καρύδιαΚουνέλι κρασάτο με καρύδια
20' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το ριγανάτο κουνέλι, ξεκινάμε βάζοντας τα κομμάτια του κουνελιού σε βαθύ σκεύος, ρίχνουμε το ξίδι, τις δάφνες, το κρεμμύδι και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε περίπου 4 ώρες να μαριναριστούν.
  2. Βγάζουμε το κουνέλι και το στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κουνέλι για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  4. Ρίχνουμε τον λεμονοχυμό, 200 ml νερό και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τη ρίγανη.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Κουνέλι

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT