ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠασχαλινά κουλουράκια με γιαούρτι και ξύσμα πορτοκαλιού, κουλουράκιαΠασχαλινά κουλουράκια με γιαούρτι και ξύσμα πορτοκαλιού
50' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Κομμάτια: για τουλάχιστον 40

Διαδικασία

  1. Για τα κουλουράκια τα πασχαλινά ξεκινάμε με το να κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 20 λεπτά.
  3. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε σταδιακά ένα-ένα τα 4 αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα και το 1 φλιτζανάκι γάλα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  5. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή, που να μην κολλάει στα χέρια.
  6. Πλάθουμε κορδονάκια στο πάχος μικρού δαχτύλου και σε διάφορα σχήματα.
  7. Αραδιάζουμε τα κουλουράκια στη λαδόκολλα αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
  8. Ανακατεύουμε τον κρόκο με τις 2 κουταλιές γάλα και τα αλείφουμε.
  9. Ψήνουμε τα Πασχαλινά κουλουράκια στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 30 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 1.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT