50'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Κομμάτια: για τουλάχιστον 40Διαδικασία
- Για τα κουλουράκια τα πασχαλινά ξεκινάμε με το να κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 20 λεπτά.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε σταδιακά ένα-ένα τα 4 αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα και το 1 φλιτζανάκι γάλα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή, που να μην κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε κορδονάκια στο πάχος μικρού δαχτύλου και σε διάφορα σχήματα.
- Αραδιάζουμε τα κουλουράκια στη λαδόκολλα αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
- Ανακατεύουμε τον κρόκο με τις 2 κουταλιές γάλα και τα αλείφουμε.
- Ψήνουμε τα Πασχαλινά κουλουράκια στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 30 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 1.