1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε το κοτόπουλο και νερό τόσο ώστε να το σκεπάζει καλά και το βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
- Αφαιρούμε σχολαστικά τον αφρό που ανεβαίνει στην επιφάνεια και ρίχνουμε το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα, αλάτι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί, για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει.
- Βγάζουμε προσεχτικά το κοτόπουλο από το ζουμί και το κρατάμε στην άκρη.
- Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά.
- Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα λαχανικά.
- Ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά, προσθέτουμε τον πελτέ και τον ζωμό κοτόπουλου σουρωμένο.
- Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου άλλα 15 λεπτά.
- Ρυθμίζουμε την πυκνότητα της σούπας, προσθέτοντας λίγο νερό, αν χρειάζεται, την ώρα που βράζει.
- Τον μαϊντανό, τον ρίχνουμε τελευταία στιγμή.
- Το κοτόπουλο το σερβίρουμε σε πιατέλα, αλατοπιπερωμένο και ραντισμένο με λαδόξιδο ή λαδολέμονο.