Η συνταγή είναι της θείας Σέτης, που τη μοιράστηκε με τον «Γ» στο τεύχος οι Οικοδέσποινες των Αθηνών. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτοσαλάτα ασιατική με πικάντικο ντρέσινγκΚοτοσαλάτα ασιατική με πικάντικο ντρέσινγκ

40' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την κοτοσαλάτα με κάρι και σταφύλια, αρχικά διαλύουμε το κάρι στον ζωμό κότας ή σε νερό, το βάζουμε να πάρει μία βράση και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Φτιάχνουμε μαγιονέζα: Σε ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με σύρμα ή μίξερ χειρός.
  3. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, το αλάτι και σιγά σιγά ρίχνουμε και το ελαιόλαδο χτυπώντας διαρκώς.
  4. Έπειτα προσθέτουμε το ταμπάσκο ή μόνο πιπέρι, τη Worcestershire sauce και στο τέλος το διαλυμένο κάρι.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο, τα μήλα, τα σταφύλια, το σέλινο, αλάτι και πιπέρι, τα καρύδια και τη μαγιονέζα.
  6. Σερβίρουμε την κοτοσαλάτα πάνω σε φύλλα μαρουλιού. Γαρνίρουμε με μαϊντανό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Σταφύλι

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT