5'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 35'
Υλικά
Μερίδες: 6Μαρινάδα
Διαδικασία
Μαρινάδα
- Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο tandoori με πρόβειο γιαούρτι, ετοιμάζουμε πρώτα τη μαρινάδα: σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το πρόβειο γιαούρτι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο ή μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι, το μείγμα μπαχαρικών tandoori και την πάστα tandoori και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε στο μπολ τα μπούτια του κοτόπουλου, ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά με το μείγμα και αφήνουμε για 8 – 12 ώρες (ή όλο το βράδυ) στο ψυγείο.
Την επόμενη ημέρα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και βάζουμε εκεί τα μπούτια χωρίς να τα σκουπίσουμε από τη μαρινάδα τους.
- Ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και μερικές κουταλιές πρόβειο γιαούρτι.