ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο tikka masalaΚοτόπουλο tikka masala
5' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 6

Μαρινάδα

Διαδικασία

Μαρινάδα

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο tandoori με πρόβειο γιαούρτι, ετοιμάζουμε πρώτα τη μαρινάδα: σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το πρόβειο γιαούρτι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο ή μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι, το μείγμα μπαχαρικών tandoori και την πάστα tandoori και ανακατεύουμε καλά.
  2. Ρίχνουμε στο μπολ τα μπούτια του κοτόπουλου, ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά με το μείγμα και αφήνουμε για 8 – 12 ώρες (ή όλο το βράδυ) στο ψυγείο.

Την επόμενη ημέρα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και βάζουμε εκεί τα μπούτια χωρίς να τα σκουπίσουμε από τη μαρινάδα τους.
  3. Ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και μερικές κουταλιές πρόβειο γιαούρτι.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT