ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο στο φούρνο με κάρυ αμυγδάλου και γιαούρτιΚοτόπουλο στον φούρνο με κάρι αμυγδάλου και γιαούρτι Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και ελαφριά συνταγή με μόλις με 320 Kcal/μερίδα. «Το κοτόπουλο ανήκει στην κατηγορία του «λευκού κρέατος» και θεωρείται μία από τις καλύτερες πηγές ζωικής πρωτεΐνης, επιβαρύνοντας τον οργανισμό μας με λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη συγκριτικά με το κόκκινο κρέας, ενώ ταυτόχρονα μας προσφέρει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Το γιαούρτι το βοηθά να μαλακώσει και ενισχύει την περιεκτικότητα της συνταγής σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και πολύτιμα προβιοτικά!», σημειώνει η Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος.

15' προετοιμασία
40' ψήσιμο
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο στον φούρνο σε κρούστα γιαουρτιού με κάρι Σε ένα ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κάρι, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  2. Φυλάσσουμε το μισό μείγμα στο ψυγείο, για το σερβίρισμα.
  3. Στο υπόλοιπο μείγμα του μπολ ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε κάνοντάς τους μασάζ με το μείγμα.
  5. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-8 ώρες, για να μαριναριστεί το κοτόπουλο.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
  7. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια, τα αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο.
  8. Με το υπόλοιπο λάδι ραντίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε άλλη μία φορά.
  9. Τα αραδιάζουμε στο ταψί, σε μονή στρώση, τακτοποιώντας ανάμεσά τους τα κρεμμύδια.
  10. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα κομμάτια του κοτόπουλου στο εσωτερικό και να αποκτήσουν μια κατά τόπους σκούρα κρούστα.
  11. Τα μοιράζουμε σε πιάτα μαζί με τα μελωμένα κρεμμύδια και πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο και ξύσμα λεμονιού.
  12. Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με το μείγμα γιαουρτιού που έχουμε κρατήσει στο ψυγείο, ως ντιπ.

Στο ποτήρι μας : Η ιδιαίτερη γεύση και υφή του γιαουρτιού δίνει τον τόνο στις συνταγές, που αναζητούν λευκά κρασιά με αρωματικό χαρακτήρα για να τις συνοδεύσουν, όπως Μοσχοφίλερα, ξηρά Μοσχάτα, Riesling.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT