ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο λεμονάτο με σταφίδες και αμύγδαλαΚοτόπουλο λεμονάτο με σταφίδες και αμύγδαλα
10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο σοτέ με λεμονάτη σος μουστάρδας κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου εγκαρσίως στη μέση, έτσι ώστε να έχουμε 4 πιο λεπτά φιλέτα.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με τη 1 κουταλιά από το μετρημένο λάδι.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  5. Βάζουμε τα φιλέτα και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  6. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (όχι τη δεύτερη κουταλιά λάδι) και ανακατεύουμε ελαφρώς να πάνε παντού.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 6-7 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο (ελέγχουμε κόβοντας ένα κομμάτι).
  8. Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1-2 κουταλιές νερό κατά το ψήσιμο.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε τα μπαχάρια και τη δάφνη και περιχύνουμε με τη 1 κουταλιά λάδι.
  10. Ελέγουμε το αλατοπίπερο.
  11. Σερβίρουμε με λαχανικά βραστά ή του ατμού.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT