ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεμπάπ από γαλοπούλα με σάλτσα γιαουρτιούΚεμπάπ γαλοπούλας αρωματικά, με σάλτσα γιαουρτιού Όταν λένε κεμπάπ οι Τούρκοι, δεν εννοούν μόνο το μακρόστενο μπιφτέκι, αλλά μια σειρά από ψητά, κυρίως με αρνίσιο κρέας, αλλά και με μοσχαρίσιο ή κοτόπουλο. O γεννημένος στη Σμύρνη και μεγαλωμένος κοντά στην Έφεσο (Selcuk) Selim Ay, executive chef στο ξενοδοχείο Conrad Ιstanbul Bosphorus στην Κωνσταντινούπολη, μας έδωσε τη συνταγή για αυτό το ζουμερό σις κεμπάπ, που σερβίρεται στο εστιατόριο Manzara.

20' προετοιμασία
10' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σις κεμπάπ, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε καλά.
  2. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου1 ώρα να μαριναριστεί.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα και τη βάζουμε ακριβώς κάτω από το γκριλ.
  4. Εφαρμόζουμε στο κάτω ράφι ένα ταψί με λίγο νερό, ώστε λίπη και ζουμιά από το ψήσιμο να πέφτουν εκεί και να μη λερώσουμε τον φούρνο μας.
  5. Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου από καλαμάκια για σουβλάκια, χωρίς να τα σκουπίσουμε από τη μαρινάδα, τα τακτοποιούμε στη σχάρα και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  6. Συνοδεύουμε με πλιγούρι, τηγανητές μελιτζάνες, λεπτοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT