ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο dum biryaniΚοτόπουλο ινδικό dum biryani
20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο σαν tandoori, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο και το λάδι.
  2. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει ρίχνουμε το κοτόπουλο και βράζουμε για περίπου 5-6 λεπτά.
  3. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  4. Το ανακατεύουμε με το μείγμα και μαρινάρουμε για περίπου 15 λεπτά.
  5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε το κοτόπουλο για 10 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές και να γίνει και εσωτερικά (βγάζουμε ένα από τα κομμάτια και το κόβουμε για να ελέγξουμε).

Μυστικά

* Ινδικό μείγμα μπαχαρικών που ταιριάζει πολύ σε ψητά κρεατικά, όπως κοτόπουλο ή σουβλάκια αρνιού. Το βρίσκουμε σε μπαχαράδικα και σε παντοπωλεία, αλλά μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας στο σπίτι ανακατεύοντας σε ίσες δόσεις, τριμμένα: μαύρο και λευκό πιπέρι, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, κανέλα, κύμινο, καρδάμωμο, αστεροειδή γλυκάνισο και κόλιανδρο. Μετά, καβουρδίζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι) για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλουν τα μπαχαρικά το άρωμά τους. Το μείγμα το φυλάσσουμε, αφού κρυώσει, σε βάζο με καπάκι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 151.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT