20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο μπλανκέτ, τσιγαρίζουμε σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα στο λάδι το κοτόπουλο, ίσα να αλλάξει χώμα, χωρίς να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και όταν μαραθεί λίγο σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το σκόρδο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και σιγοβράζουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζουμε για περίπου 6 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε με προσοχή λίγο-λίγο το ιδιότυπο αυγολέμονο, ανακατεύοντας με κουτάλα. Εάν χρειαστεί, επαναφέρουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, για λίγο, ίσα να δέσει το μείγμα, χωρίς όμως να βράσει.
- Το αποτέλεσμα είναι μια παχύρρευστη λευκή σάλτσα.
- Σερβίρουμε, το κοτόπουλο μπλανκέτ, με πλιγούρι ή άγριο ρύζι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 54.