ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο με ρύζι και τραγανό φιδέ (σαν ατζέμ πιλάφι)Κοτόπουλο με ρύζι και τραγανό φιδέ (σαν ατζέμ πιλάφι)
25' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 8 - 10

Διαδικασία

  1. Για το ρύζι με κοτόπουλο στο φούρνο, πλένουµε το ρύζι και το στραγγίζουµε.
  2. Σε ένα σουρωτήρι ρίχνουµε τις φέτες κρεµµυδιού, πασπαλίζουµε µε αλάτι και τις αφήνουµε για 10 λεπτά. Τις ξεπλένουµε και τις στεγνώνουµε µε χαρτί κουζίνας.
  3. Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το λάδι και το βούτυρο σε µέτρια φωτιά. Προσθέτουµε το ξυλάκι κανέλας, τις κάψες κάρδαµου και τα γαρίφαλα και µαγειρεύουµε για 1-2 λεπτά, µέχρι να καβουρδιστούν.
  4. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και ρίχνουµε τον αστεροειδή γλυκάνισο και το κρεµµύδι. Σοτάρουµε για 3-4 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει το κρεµµύδι.
  5. Προσθέτουµε το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρουµε για 1 λεπτό ή µέχρι να χρυσίσει το σκόρδο. Βάζουµε το κοτόπουλο, αυξάνουµε τη φωτιά σε µέτρια και σοτάρουµε το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  6. Ρίχνουµε τα τσίλι, το ξινόγαλο και αλάτι. Μαγειρεύουµε για 10-15 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει το κοτόπουλο και να µειωθούν τα υγρά κατά το ήµισυ.
  7. Προσθέτουµε στο κοτόπουλο την ντοµάτα και το γάλα καρύδας και µαγειρεύουµε για 5-6 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει η ντοµάτα.
  8. Προσθέτουµε στο κοτόπουλο και τον ζωµό και αφήνουµε το φαγητό να πάρει βράση. Προσθέτουµε το ρύζι και ανακατεύουµε.
  9. Αλατοπιπερώνουµε και µαγειρεύουµε το κοτόπουλο με το ρύζι για 10 λεπτά ή µέχρι να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά της κατσαρόλας.
  10. Για το κοτοπουλο με ρύζι, προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 220°C.
  11. Μεταφέρουµε το όλον από την κατσαρόλα σε ένα µεγάλο ταψί µε καπάκι ή γάστρα.
  12. Βάζουµε µια βρεγµένη πετσέτα πάνω από το φαγητό, κλείνουµε µε το καπάκι και ψήνουµε το κοτόπουλο με το ρύζι για 15 λεπτά ή µέχρι να γίνει το ρύζι.
  13. Σερβίρουµε το κοτόπουλο με το ρύζι στο φούρνο µε φέτες λεµονιού.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT