30'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
20'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με γλυκοπατάτες, ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το μισό λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο, τα πράσα και τα κρεμμύδια με την κανέλα για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές και να μαραθούν τα πράσα και τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 1 - 2 λεπτά, έως ότου και ο πελτές σκορπίσει το άρωμά του.
- Ρίχνουμε περίπου 200 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μισογίνει το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και το καρδάμωμο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσo ώστε να μισοκαλύψει τα υλικά, και μαγειρεύουμε με σκεπασμένο το καπάκι της κατσαρόλας για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες και να δέσει η σάλτσα.
- Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος τα υγρά και προσθέτουμε, αν χρειαστεί, λίγο ζεστό νερό. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό με κουτάλα για να μη διαλυθούν οι πατάτες, αλλά σείουμε τακτικά την κατσαρόλα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό στην άκρη περίπου 20 λεπτά, να σταθεί.
- Αν βγει πολύ γλυκό το φαγητό, διορθώνουμε με λίγες σταγόνες λεμονιού.
- Σερβίρουμε, το κοτόπουλο με γλυκοπατάτες, συνοδεία λαχανοσαλάτας και ψωμιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 54.