15'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον κρόκο Κοζάνης, το κάρι, τον λεμονοχυμό, το σκόρδο και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο, όπως είναι με τη μαρινάδα, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε 100 ml νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
- Ρίχνουμε το αμύγδαλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
- Συνοδεύουμε με αφράτο ρύζι και σαλάτα μπρόκολου.
Λευκά κρασιά με οξύτητα και άρωμα, χαρμάνια με Μοσχάτο-Ασύρτικο, Μαντινεία αλλά και Traminer.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 186.