10'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι, στη γάστρα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Στη συνέχεια, τακτοποιούμε το κοτόπουλο στη γάστρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα (αν βάλουμε), τον χυμό λεμονιών, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
- Αλείφουμε με το μείγμα τα κομμάτια του κοτόπουλου και κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της.
- Ψήνουμε για 35 λεπτά.
- Ανοίγουμε το σκεύος, σκορπίζουμε το ρύζι ανάμεσα στα κομμάτια, περιχύνουμε με 500 ml νερό και κλείνουμε ξανά με το καπάκι.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα υγρά.
- Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για περίπου 15 λεπτά και σερβίρουμε το λεμονάτο κοτόπουλο.
Λευκά κρασιά με σώμα: Ασύρτικο Στ. Ελλάδας, Βιδιανό, Σαββατιανό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.