ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο φούρνου καλοκαιρινόΚοτόπουλο φούρνου καλοκαιρινό
10' προετοιμασία
1 ώρα και 25' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο φούρνου κλασικό και καλοκαιρινό χτυπάμε στον πολυκόφτη τους χυμούς, τα ξύσματα, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνουν μια λεία, πυκνή σάλτσα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, τα περιχύνουμε με 3-4 κουτ. σούπας από τη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας, κάνοντας ελαφρό μασάζ.
  3. Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 1 ώρα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  5. Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  6. Σκεπάζουμε καλά το ταψί με λαδόκολλα και έπειτα σφιχτά με αλουμινόχαρτο.
  7. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  8. Βγάζουμε το ταψί, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και τακτοποιούμε ανάμεσα στις πατάτες τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  9. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και τις απλώνουμε κι αυτές στο ταψί.
  10. Φουρνίζουμε ξανά και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να ροδίσουν ωραία οι πατάτες και το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.
  11. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως και συνοδεύουμε με φέτα και φρέσκο ψωμί.

Στο ποτήρι μας : ΧαρμάνιαμεβάσητοΑσύρτικο αλλά και κρητικό Βιδιανό και all time classic Chardonnay.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT