30' ψήσιμο
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 5-6Για τη σάλτσα μουστάρδας
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο πεταλούδα ξεκινάμε, ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο, τις σκελίδες σκόρδου και το αλατοπίπερο και πασαλείβουμε καλά το κοτόπουλο με τα χέρια, σαν να του κάνουμε μασάζ.
- Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο από 1 έως 8 ώρες, να μαριναριστεί.
- Το ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, γυρίζοντάς το 1 φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Αμέσως μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά το κοτόπουλο, το περιχύνουμε όπως είναι καυτό με μια παχύρρευστη σάλτσα μουστάρδας, που την φτιάχνουμε εώς εξής, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το χυμό από τα λεμόνια, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και αλατοπίπερο.
Μυστικά
Για τη σάλτσα μουστάρδας προσαρμόζουμε τις αναλογίες ανάλογα με το πόσο ξινή, παχύρρευστη ή αρμυρή τη θέλουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.