30'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για τους κεφτέδες
Για τη σάλτσα μουστάρδας-καρύδας
Για τα μανιτάρια
Διαδικασία
Μανιτάρια
- Για να φτιάξουμε τους κοτοκεφτέδες με μανιτάρια και εξωτική σάλτσα ξεκινάμε με τα μανιτάρια και σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι για 1 λεπτό και το πετάμε.
- Αλατίζουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Έτσι θα αποβάλουν εξαρχής τα υγρά τους και θα ροδίσουν ωραία, χωρίς να «βράσουν».
- Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, ρίχνουμε πιπέρι και τα μεταφέρουμε σε ρηχό ταψί.
Κοτοκεφτέδες
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 3-4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Το βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε σχολαστικά.
- Με παλάμες, που λαδώνουμε τακτικά, πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες, βάρους 40-50 γρ. τον καθένα.
Σάλτσα
- Στο σκεύος όπου σοτάραμε τα μανιτάρια ζεσταίνουμε 1 εκ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τους κεφτέδες, σε δόσεις, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
- Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τους κοτοκεφτέδες στο σκεύος με τα μανιτάρια.
- Περιχύνουμε τους κοτοκεφτέδες με τη σάλτσα και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C για 10-13 λεπτά.
Μια India pale ale.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.