![Το μενού της εβδομάδας: Από πολίτικο μυδοπίλαφο μέχρι κατσικάκι με κρεμμύδια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2021/08/Samothraki_Lioto-420x560.jpg?v=1669211683)
20'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για το κοτόπουλο στο φούρνο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 190°C και λαδώνουμε ελαφρώς μια γάστρα.
- Αλατίζουμε γενναιόδωρα το κοτόπουλο, το βάζουμε στη γάστρα και το ψήνουμε με ξεσκέπαστη το σκεύος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές ολόκληρες για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας, μέχρι να λαδωθεί καλά. Ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
- Αφού περάσει η 1 ώρα ψησίματος, ξεφουρνίζουμε για λίγο το κοτόπουλο και αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού γύρω γύρω από το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με τα μυρώνια, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα και ψήνουμε χωρίς το καπάκι για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα όλα τα υλικά.
- Συνοδεύουμε με δροσερό γιαούρτι της αρεσκείας μας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.