ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο στη γάστρα με μουστάρδα και μπαχάριΚοτόπουλο στη γάστρα με μουστάρδα και μπαχάρι
20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το κοτόπουλο στο φούρνο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 190°C και λαδώνουμε ελαφρώς μια γάστρα.
  2. Αλατίζουμε γενναιόδωρα το κοτόπουλο, το βάζουμε στη γάστρα και το ψήνουμε με ξεσκέπαστη το σκεύος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές ολόκληρες για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας, μέχρι να λαδωθεί καλά. Ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
  5. Αφού περάσει η 1 ώρα ψησίματος, ξεφουρνίζουμε για λίγο το κοτόπουλο και αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού γύρω γύρω από το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
  6. Πασπαλίζουμε με τα μυρώνια, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα και ψήνουμε χωρίς το καπάκι για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα όλα τα υλικά.
  7. Συνοδεύουμε με δροσερό γιαούρτι της αρεσκείας μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT