ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαγιανάς με πιπεριές Φλωρίνης και ντοματίνιαΚαγιανάς με πιπεριές Φλωρίνης και ντοματίνια Η Μαρία Ματσάντου, συντηρήτρια έργων τέχνης από το Ακρωτήρι, που μας έφτιαξε την κορκοσέλα, προσπαθεί να συντηρήσει τις μνήμες των γεύσεων που έμαθε να κάνει από τη γιαγιά τη μαμά και τις θείες της, που συναγωνίζονταν ποια θα είναι πιο πιστή στην παραδοσιακή συνταγή. «Τα φαγητά είναι παράδοση, είναι σπίτι, είναι μνήμη», μας είπε. Πέρα από τα ντόπια ντοματάκια κάποιοι βάζουν στον καγιανά και τη λευκή μελιτζάνα του νησιού ή το τοπικό τυρί, το χλωρό.

20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τη κορκοσέλα ή κοσκοσέλα, τον σαντορινιό καγιανά, ξεκινάμε και σε μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μαζί το ελαιόλαδο και τις ντομάτες και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα συχνά, μέχρι τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες να εξατμιστούν.
  2. Προσθέτουμε τα αφρατεμένα αυγά, αλατοπίπερο και την κανέλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς με την κουτάλα, μέχρι να αναμειχθούν καλά με τη σάλτσα ντομάτας.
  3. Τα αυγά θα πρέπει να στερεοποιηθούν παντού αλλά να μη στεγνώσουν γιατί το μείγμα της κορκοσέλας θα πρέπει να είναι κρεμώδες και μελάτο.
  4. Σερβίρουμε την κορκοσέλα ζεστή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT