ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπάρες δημητριακών με χουρμάδες και σπόρουςΜπάρες δημητριακών με χουρμάδες και σπόρους Η κυρία Ευαγγελία Ματσάντου-Αλεφραγκή, που μας την ετοίμασε, λέει ότι τη ζάχαρη στο πασπάλισμα μπορούμε να την παραλείψουμε γιατί η κοπανιά είναι ήδη γλυκιά από τις σταφίδες.

15' παρασκευή
Σύνολο: 15'

Υλικά

Κομμάτια: 12-14

Διαδικασία

  1. Για την κοπανιά, ξεκινάμε και σε μεγάλο γουδί (ή στον πολυκόφτη), θρυμματίζουμε τα παξιμάδια, μέχρι να γίνουν σαν χοντρά ψίχουλα.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το σουσάμι, την κανέλα και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα σαν πολύ σφικτή ζύμη.
  3. Το πλάθουμε σε μπαλάκια ή σε κάπως μακρουλά κομμάτια σαν λεπτά σουτζουκάκια με βάρος περίπου 30 γρ.
  4. Αν θέλουμε, σε ένα ταψάκι ρίχνουμε επιπλέον ζάχαρη ή καβουρδισμένο σουσάμι (ή και τα δύο) και κυλάμε εκεί τις μπαλίτσες για να καλυφθούν παντού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Σουσάμι

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT