5'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 8 - ως ορεκτικόΔιαδικασία
- Για την κολοκυθόσουπα με τραγανά μανιτάρια και ξερή μυζήθρα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα, την πατάτα και αλατοπίπερο. Σοτάρουμε για ακόμα 4 λεπτά, ανακατεύοντας, και σβήνουμε με τον ζωμό και το γάλα.
- Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά χωρίς καπάκι, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
- Ρίχνουμε το τζίντζερ και τον φρέσκο κόλιανδρο και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Πολτοποιούμε τη σούπα στην κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ (ή στο απλό μπλέντερ, σε δόσεις, και την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα).
- Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το δεντρολίβανο μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.
- Πετάμε το δεντρολίβανο, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε τη κολοκυθόσουπα και ρίχνουμε σε κάθε πιάτο από 1 κουταλιά τραγανά μανιτάρια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.