20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: για ταψί 30 - 32 εκ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας 2 κουτ. σούπας από το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη μισή κολοκύθα και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά, ίσα να μαλακώσει. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μυρωδικό, το καλαμποκάλευρο, την υπόλοιπη κολοκύθα, τα αυγά, το γάλα, τα τυριά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ένα ταψί 32 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
- Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε για 20-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να πήξει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.