Οι σύγχρονοι κολοκυθοκεφτέδες γίνονται με ωμά κολοκύθια, εδώ είναι βρασμένα. Όλη η νοστιμιά είναι στο άρωμα του κρεμμυδιού που έχει τσιγαριστεί στο βούτυρο μέχρι να ξανθύνει. Πάντως αν προτιμάτε, και για πιο ελαφριά γεύση, χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο. Η συνταγή είναι από το Περιοδικόν εργοχείρων και συρμών Η Φιλόκαλος Πηνελόπη, 5 Νοεμβρίου 1912.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣφουγγάτο με κολοκυθάκιαΣφουγγάτο με κολοκυθάκια
30' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Ξύνετε ολίγον έξωθεν τα κολοκυθάκια (1 οκά) και τα βράζετε με νερό και άλας.
  2. Τα στραγγίζετε κατόπιν και τα ζυμώνετε.
  3. Προσθέτετε δε τότε 50 δράμια γαλέτα τριμμένη, 5 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο, ολίγον άλας και πιπέρι, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (τα οποία πρώτον τσιγαρίζετε ολίγον με βούτυρον).
  4. Αφού τα ανακατεύσετε όλα καλώς, πλάθετε την ζύμην εις κεφτέδες.
  5. Τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε με βούτυρον.
  6. Σερβίρονται με σάλτσαν ντομάταν ή με ένα πουρέ.

Η συνταγή δημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT