Οι σύγχρονοι κολοκυθοκεφτέδες γίνονται με ωμά κολοκύθια, εδώ είναι βρασμένα. Όλη η νοστιμιά είναι στο άρωμα του κρεμμυδιού που έχει τσιγαριστεί στο βούτυρο μέχρι να ξανθύνει. Πάντως αν προτιμάτε, και για πιο ελαφριά γεύση, χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο. Η συνταγή είναι από το Περιοδικόν εργοχείρων και συρμών Η Φιλόκαλος Πηνελόπη, 5 Νοεμβρίου 1912.
30'
προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Διαδικασία
- Ξύνετε ολίγον έξωθεν τα κολοκυθάκια (1 οκά) και τα βράζετε με νερό και άλας.
- Τα στραγγίζετε κατόπιν και τα ζυμώνετε.
- Προσθέτετε δε τότε 50 δράμια γαλέτα τριμμένη, 5 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο, ολίγον άλας και πιπέρι, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (τα οποία πρώτον τσιγαρίζετε ολίγον με βούτυρον).
- Αφού τα ανακατεύσετε όλα καλώς, πλάθετε την ζύμην εις κεφτέδες.
- Τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε με βούτυρον.
- Σερβίρονται με σάλτσαν ντομάταν ή με ένα πουρέ.
Η συνταγή δημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.