ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚολοκυθοανθοί γεμιστοί με πλιγούρι και γιαουρτολέμονοΚολοκυθοανθοί γεμιστοί με πλιγούρι και γιαουρτολέμονο

1 ώρα προετοιμασία
2 ώρες και 15' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για τους κολοκυθοανθούς στον φούρνο με ρύζι και μυρωδικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130°C.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Ψιλοκόβουμε 30 από τους κολοκυθοανθούς και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα κολοκύθια. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε και το ρύζι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, να λαδωθεί καλά, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το λεμόνι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  5. Γεμίζουμε προσεκτικά τους υπόλοιπους 40 ανθούς, χωρίς να τους πιέζουμε πολύ – δεν τους παραγεμίζουμε, για να αφήσουμε χώρο στο ρύζι να διογκωθεί. Διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες τους για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και τους βάζουμε σε ταψί που ιδανικά να τους χωράει ακριβώς, τον έναν δίπλα στον άλλο.
  6. Περιχύνουμε με τον ζεστό ζωμό και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  7. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει το ρύζι.
  8. Αφήνουμε το φαγητό να «σταθεί» τουλάχιστον 1 ώρα και σερβίρουμε τους κολοκυθοανθούς στον φούρνο με ρύζι και μυρωδικά.

Ένα ροδίτικο αθήρι, μια Κεφαλονίτικη ρομπόλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 110.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT