45'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τα κολοκυθάκια ψητά με βλίτα και λαδολέμονο δυόσμου, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα βλίτα για 4 - 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν όσο μαλακά μάς αρέσουν, χωρίς όμως να παραβράσουν. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε, σε δυνατή φωτιά, 2 κουτ. σούπας από το λάδι και το σκόρδο και, μόλις ζεσταθεί το λάδι και μυρίσει το σκόρδο, ρίχνουμε τα βλίτα και αλατοπίπερο, και τα ανακατεύουμε ίσα να λαδωθούν.
- Τα αδειάζουμε στη σαλατιέρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές ροδέλες και τα βάζουμε στο ταψί του φούρνου (που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα) σε μονή στρώση. Τα ψήνουμε, χωρίς λάδωμα, για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να στεγνώσουν κάπως.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα και το δυόσμο, και ρίχνουμε τα κολοκύθια.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε πάνω από τα βλίτα.