20'
προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το ντρέσινγκ
Διαδικασία
- Για τη σαλάτα με κολοκυθάκια, ντομάτες και τραγανή αραβική πίτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Ψήνουμε την αραβική πίτα στη σχάρα για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή. Την αφήνουμε να κρυώσει.
- Τη σπάμε σε μικρά κομματάκια.
- Βάζουμε σε ρηχή και ανοιχτή σαλατιέρα τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια κομμένα σε μικρούς κύβους, την πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια (ή το ξερό), τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και στο πλάι ή ανάμεσα στα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας βάζουμε τα κομμάτια πίτας.
Ντρέσινγκ
- Σε ένα βάζο με καπάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά.
- Ανακινούμε καλά, περιχύνουμε τη σαλάτα με κολοκυθάκια, ντομάτες και τραγανή αραβική πίτα και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 62.