ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖεστά ρολάκια ψητής μελιτζάνας με ρικότα και αρωματικάΜελιτζάνα ψητή σε ρολάκια με ρικότα και αρωματικά «Τα ορφανά παπουτσάκια με τα τρυφερά κολοκύθια του θέρους τα έβγαζαν πάντα στα καλοκαιρινά τραπέζια τους στο χωριό μας στον Κουμάρο», μας λέει η Νικολέτα Δελατόλα-Φωσκόλου. Ομοίως το φαγητό γίνεται και με μελιτζάνες.

 

30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κολοκυθάκια παπουτσάκια, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε με λίγο από το λάδι ένα μεγάλο ταψί.
  2. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα από τα κολοκύθια και την ψιλοκόβουμε σε έναν πολυκόφτη. Τα κελύφη τα αλατοπιπερώνουμε και τα απλώνουμε στο ταψί.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ψίχα κολοκυθιών και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  5. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το γάλα, ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
  7. Προσθέτουμε το τυρί, τον μαϊντανό, τα αυγά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
  8. Γεμίζουμε τα κολοκύθια με το μείγμα, ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια και να ροδίσουν όμορφα.
  9. Τα σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT