Υλικά
Μερίδες: για 1 ποτήριΔιαδικασία
- Θρυμματίζουμε μερικά παγάκια στο μπλέντερ ή χτυπώντας τα με το γουδί, τυλιγμένα μέσα σε πετσέτα.
- Θα πρέπει να βγει ένα φλιτζάνι θρυμματισμένος πάγος. Βάζουμε τα ποτά, το παγωτό και τον θρυμματισμένο πάγο στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα έως ότου ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τις μισές φράουλες και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα.
- Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι του παγωτού με χαμηλό ποδαράκι, προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες και πίνουμε με καλαμάκι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 31.