ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατατάτο ΑμοργούΠατατάτο Αμοργού, με συνταγή από τον Καφενέ του Χορευτή
20' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τον κοκκινιστό κόκορα πλένουμε, στραγγίζουμε και σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του κόκορα.
  2. Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε σε δόσεις τα κομμάτια του κόκορα, για περίπου 5 λεπτά την κάθε δόση, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  3. Βάζουμε όλα τα κομμάτια στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα κρεμμύδια να ροδίσουν απαλά.
  4. Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, την κανέλα, ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε το κρασί.
  5. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο κόκορας και να δέσει η σάλτσα.
  7. Τον σερβίρουμε με μακαρόνια χοντρά με τριμμένη ξερή μυζήθρα.

Στο ποτήρι μας: Μια Μανδηλαριά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Κόκορας

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT