15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
3'
αναμονή
Σύνολο: 48'
Υλικά
Μερίδες: 8-10 (για μπουφέ)Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κόκκινο ρύζι με παντζάρι ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο, αλλά να μην πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το παντζάρι, την κανέλα, το ξίδι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1 λίτρο ζωμό.
- Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να γίνει το ρύζι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο και τις οδηγίες της συσκευασίας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζωμό.
- Πετάμε το ξύλο κανέλας και γεμίζουμε αμέσως μέχρι επάνω μια βουτυρωμένη φόρμα.
- Αφήνουμε το πιλάφι για 2-3 λεπτά, σκεπασμένο με πετσέτα.
- Αναποδογυρίζουμε, το κόκκινο ρύζι με παντζάρι, σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τα φιστίκια και τα ραπανάκια.
- Ραντίζουμε, το κόκκινο ρύζι με παντζάρι, με το λάδι και το λεμόνι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.