ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤζόλοφ (Jollof Rice) – Ρύζι μαγειρεμένο σε πλούσιο ζωμό και σάλτσαΤζόλοφ (Jollof Rice) – Ρύζι μαγειρεμένο σε πλούσιο ζωμό και σάλτσα
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
3' αναμονή
Σύνολο: 48'

Υλικά

Μερίδες: 8-10 (για μπουφέ)

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κόκκινο ρύζι με παντζάρι ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο, αλλά να μην πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε το παντζάρι, την κανέλα, το ξίδι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1 λίτρο ζωμό.
  5. Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να γίνει το ρύζι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο και τις οδηγίες της συσκευασίας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζωμό.
  6. Πετάμε το ξύλο κανέλας και γεμίζουμε αμέσως μέχρι επάνω μια βουτυρωμένη φόρμα.
  7. Αφήνουμε το πιλάφι για 2-3 λεπτά, σκεπασμένο με πετσέτα.
  8. Αναποδογυρίζουμε, το κόκκινο ρύζι με παντζάρι, σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τα φιστίκια και τα ραπανάκια.
  9. Ραντίζουμε, το κόκκινο ρύζι με παντζάρι, με το λάδι και το λεμόνι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT