ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτεδάκια κοτόπουλου στο φούρνο με δυόσμο και κάριΚεφτεδάκια κοτόπουλου στο φούρνο με δυόσμο και κάρι
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Τεμάχια: 35 - 40 κεφτέδες

Για 35 - 40 κεφτέδες

 Για το τηγάνισμα

 Για τη σάλτσα καυτερής πιπεριάς *

Διαδικασία

Κεφτέδες

  1. Για να φτιάξουμε κλασικά κεφτεδάκια με σάλτσα καυτερής πιπεριάς, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σιγομαγειρεύουμε όλα μαζί σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 12 - 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αχνιστούν και τα υγρά τους να εξατμιστούν.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πρώτα τον κιμά με το μείγμα του τηγανιού και προσθέτουμε το ψωμί, τα αυγά, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά για 5 - 10 λεπτά.
  5. Ο χρόνος ίσως φαίνεται υπερβολικός, όμως με το ζύμωμα αναμειγνύονται καλύτερα τα αρώματα των υλικών, μαλακώνουν οι ίνες του κρέατος και το μείγμα γίνεται ομοιογενές.
  6. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να σφίξει ελαφρώς.
  7. Στη συνέχεια το πλάθουμε σε σχετικά μεγάλους κεφτέδες, βάρους περίπου 40 γρ. ο καθένας.
  8. Ζεσταίνουμε 3 - 4 εκ. ελαιόλαδο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  9. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σάλτσα καυτερής πιπεριάς

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις καυτερές πιπεριές για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μαραθεί η φλούδα τους.
  2. Τις μεταφέρουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σχοινόπρασο (ή ό,τι επιλέξουμε) και το ξίδι, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά, ώστε η σάλτσα να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομοιογενής.
  3. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά και τα συνοδεύουμε με τη σάλτσα πιπεριάς.

Μυστικά

* Αν δεν αντέχουμε τόσο καυτερή τη σάλτσα, μπορούμε να την ετοιμάσουμε με απλές πιπεριές κέρατο, γλυκές, και λίγες (ή καθόλου) καυτερές. Φτιάχνουμε το συνδυασμό που θέλουμε (π.χ. 4 - 5 γλυκές πιπεριές κέρατο και 1 - 2 καυτερές) και τις ψήνουμε όλες μαζί, ταυτόχρονα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT