10'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την κινέζικη ομελέτα με ψαρονέφρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 1 κουταλιά από το λάδι και σοτάρουμε το ψαρονέφρι, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα στρειδιών, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Καθαρίζουμε το τηγάνι.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σκόρδο, το τζίντζερ, το ξίδι και αλατοπίπερο.
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα αυγών.
- Με μια σπάτουλα σπρώχνουμε σιγά σιγά το ωμό αυγό προς τα έξω, προς τα τοιχώματα, ώστε η ομελέτα να είναι πιο λεπτή στη μέση.
- Ρίχνουμε στο κέντρο το ψαρονέφρι, το κρεμμυδάκι και τις φύτρες και ψήνουμε λίγο ακόμα, μέχρι να σφίξει η ομελέτα.
- Τη διπλώνουμε προσεκτικά στη μέση και ψήνουμε μέχρι να σφίξει παντού το αυγό.
- Σερβίρουμε την ομελέτα με ρύζι μπασμάτι με σάλτσα στρειδιών.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.