ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦαχίτας πικάντικα με χοιρινό, κασέρι, γουακαμόλε και γιαούρτιΦαχίτας πικάντικα με χοιρινό, κασέρι, γουακαμόλε και γιαούρτι
20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα συνοδευτικά

Σαλάτα ντομάτας

Διαδικασία

Σαλάτα ντομάτας

  1. Για να φτιάξουμε κεσαντίγιας, ξεκινάμε με τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά.

Κεσαντίγιας

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, για 2-3 λεπτά. Αδειάζουμε σε μπολ.
  2. Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε 1/2 κουτ. γλυκού από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και απλώνουμε μια τορτίγια.
  3. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το 1/4 από το μείγμα της πιπεριάς και το 1/4 από το τυρί.
  4. Σκεπάζουμε με δεύτερη τορτίγια και «ψήνουμε» για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κάτω μέρος της τορτίγιας και να λιώσει το τυρί.
  5. Γυρίζουμε προσεκτικά την τορτίγια ως εξής: σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να «γλιστρήσει» στο τηγάνι.
  6. «Ψήνουμε» για άλλα 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και από την άλλη μεριά.
  7. Αδειάζουμε σε πιάτο και κόβουμε σε τρίγωνα.
  8. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Συνοδεύουμε με τη σαλάτα ντομάτας και την ξινόκρεμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT