ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣLight κεμπάπ με τα όλα τουςLight κεμπάπ με τα όλα τους Έχουν 434 Kcal/τεμάχιο αυτά τα κεμπάπ με την αραβική πίτα και τη σάλτσα γιαουρτιού. «Είναι ένα πιάτο πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, που δεν επιβαρύνει τον οργανισμό με “περιττές” θερμίδες, μια και το κρέας του κοτόπουλου είναι πολύ εύπεπτο και εύκολα αφομοιώσιμο λόγω της χαμηλότερης περιεκτικότητάς του σε πουρίνες. Εξαιρετική πηγή ιχνοστοιχείων, βιταμινών και σιδήρου (Fe), που συμβάλλει στη μεταφορά του οξυγόνου στον οργανισμό από τους πνεύμονες στους μυς και στο υπόλοιπο σώμα», σημειώνει η Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος.

15' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα αρωματικά κεμπάπ κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
  2. Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας, προσθέτουμε 4-5 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  3. Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 κομμάτια, τα οποία πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ πάχους περίπου 3 εκ. και μήκους 6 εκ.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
  5. Βάζουμε τα κεμπάπ στο ταψί, σκορπίζουμε δίπλα τα ντοματίνια, αλατοπιπερωμένα, και ψήνουμε για περίπου 6-7 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού.
  7. , περιχύνουμε με λίγη σάλτσα και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Στο ποτήρι μας: Δροσερές, ελαφριές μπίρες lager και weiss.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς κοτόπουλου

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT