30'
προετοιμασία
12' ψήσιμο
Σύνολο: 42'
Υλικά
Κομμάτια: 8Για τα κεμπάπ
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ για 10 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
- Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας, προσθέτουμε 4-5 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
- Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 κομμάτια, τα οποία πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ πάχους περίπου 3 εκ. και μήκους 6 εκ.
Ψήσιμο σε ψησταριά
- Λαδώνουμε ελαφρώς τα κεμπάπ και τη σχάρα της ψησταριάς και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 12 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Η δοκιμή μας
- Ψήσαμε τα κεμπάπ σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα.
- Χρειάστηκαν 6 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθούν καλά, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού.
- Πάνω σε κάθε αραβική πίτα βάζουμε 1 κεμπάπ και ντοματίνια, περιχύνουμε με λίγη σάλτσα και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.
Ψήσιμο στον φούρνο
- Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στη δυνατότερη θερμοκρασία.
- Λαδώνουµε πολύ καλά τη λαμαρίνα του φούρνου και βάζουμε τα κεµπάπ.
- Ψήνουµε στην ψηλότερη σκάλα στο φούρνο για περίπου 10 - 12 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά περίπου κάθε 3 λεπτά, µέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Μυστικά
* Ο κιμάς γαλοπούλας κολλάει στα χέρια, γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο κρύος, κατευθείαν από το ψυγείο.