ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧαλβάς σιμιγδαλένιος με μπράντι και σταφίδεςΧαλβάς σιμιγδαλένιος με μπράντι και σταφίδες
20' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Τεμάχια: για 1 κλασική στρογγυλή φόρμα του κέικ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το νηστίσιμο κέικ με σταφίδες, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα.
  3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα.
  4. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με τη σόδα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  5. Αδειάζουμε στη φόρμα και στρώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα.
  6. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
  7. Ελέγχουμε αν έγινε βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ. Αν βγει στεγνή, είναι έτοιμο, διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 56.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT